edit logo 2
Search
Close this search box.

ESD antistatična zaščita

Elektrostatični pojavi so vedno in povsod okrog nas. Statična elektrika se pogosto ustvari med ločevanjem električnih nabojev, ki se pojavijo, ko dva primerna materiala staknemo ali drgnemo in ju nato ločimo. Kot primer lahko navedemo hojo po preprogi, drgnjenje s plastičnim glavnikom po suhih laseh, drgnjenje balona in puloverja, drgnjenje obleke in tkanine na sedežu avtomobila ali odpiranje nekaterih vrst plastične embalaže. V vseh teh primerih, pride do trenja med dvema materialoma. Rezultat so prosti elektroni, ti ustvarijo razliko potencialov, to pa privede do ESR, oziroma izenačevanja potencialov. Skoraj vsi smo že občutili neprijeten preskok električnega naboja, ko smo prijeli za kljuko vrat avtomobila ali za nakupovalni voziček. Če je bilo za nas zgolj neprijetno, je pa lahko takšna razelektritev za elektronske komponente usodna.

Roza vrečke:

Preprečevanje elektrostatičnih razelektrenj znotraj elektrostatičnega zaščitnega prostora lahko vključuje uporabo ustrezno neelektrostatično razelektritvene embalaže, kot so ESD roza antistatične vrečke. Za razliko od običajnih vrečk, roza antistatična vrečka ščiti vaše elektronske naprave pred udarom elektrostatične razelektritve.
Debelina folije: 75 (+/-8%)my
Čas razelektritve: < 2 sekundi
Površinski upor: 107-1010Ω
 

Alu vrečke:

Zaščitijo elektroniko pred vlago in škodo, ki jo lahko povzroči statična elektrika. Vrečke so netransparentne in preprečujejo, da se vidi izdelek, ki je pakiran. Primerne so za pakiranje elektronskih izdelkov, ki so občutljivi na vlago in statiko.
Material: PET/AL/NY/CPE
Čas razelektritve: < 0,3 sekunde
Površinski upor: 108-1010Ω

Opozorilne nalepke:

Namenjene so za dobro vidnost embalaže, ki vsebuje izdelke občutljive na elektrostatično razelektritev.

Pošljite povpraševanje

Izpolnite obrazec in nam kar najbolje opišite vaše želje in zahteve. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času. Obljubimo.

V primeru dodatnih vprašanj ali nejasnosti vas bomo kontaktirali po telefonu ali elektronski pošti.

Potrebujete pomoč?

moski-govori-po-telefonu

Z veseljem vam pomagamo...

Pokličite, pišite ali oddajte povpraševanje in naša izkušena ekipa vam bo pomagala do odgovora.