edit logo 2
Search
Close this search box.

VCI papirji in folije

Nihanja temperature, visoka vlažnost, kondenzacija, umazanija in prah… Na vaše izdelke deluje med prevozom veliko dejavnikov. Izdelki rjavijo,  poškodbe so neizogibne in vidne; stanejo denar, čas in živce. Korozija je na splošno opredeljena kot reakcija materiala na njegovo okolje, kar pomeni, da oksidacijski postopek ne vpliva le na videz, ampak tudi na funkcionalnost in s tem na vrednost vašega blaga ter lahko posledično povzroči znatne stroške.

Korozijo lahko preprečimo z metodo VCI (Volatile Corrosion Inhibitor – hlapljivi preprečevalci korozije). VCI molekule hlapijo iz ustreznih nosilnih materialov, nasičijo zaprt zračni prostor in se adsorbirajo na gole kovinske površine, izvrtine, težje dostopna mesta, kot neviden monomolekulski film, ki preprečuje stik kovine z vodnimi molekulami iz okolja. Nosilni materiali VCI molekul so papir, karton, folije, pene, lahko pa so tudi v obliki spreja, praha in olja. 

Katere nosilne VCI materiale in v kombinaciji s katerimi dodatnimi pakirnimi pripomočki (vrečke za odvzemanje vlage, indikatorji vlažnosti, alu folija, termoskrčljiva folija) in embalažo bomo uporabili, je odvisno od sestave materiala izdelka, občutljivosti izdelka, načina in časa transportiranja ter časa skladiščenja. 

Izbira pravilnih kombinacij je precej zahtevna, zato priporočamo, da nas pokličete in vam bodo pri tem z veseljem pomagali naši izkušeni strokovnjaki.

VCI papir in folija imata na obeh straneh naneseno hlapljivo plast VCI za preprečevanje korozije. Ko izdelek ovijemo, razpršeni hlapi molekul VCI zapolnijo zaprt zračni prostor, ki nato zaradi privlačnosti kovine prekrijejo njeno površino in jo tako zaščitijo pred slabimi vplivi vlage. Izdelki so pred vlago zaščiteni do 5 let. Ko paket odpremo, molekule na površini izhlapijo v 2-3 urah, kovinski del je čist, suh in primeren za takojšnjo uporabo.

VCI papir

Na voljo je v različnih gramaturah, tipih in širinah. Dobavljiv je v rolah in formatih. Standardni tipi so navedeni v spodnji tabeli, ostale širine in papir v formatih pa vam lahko ponudimo glede na povpraševanje.

VCI folije

VCI folije so na voljo kot ploske folije, folije v formatih, vreče in vreče z izdelanim dnom. Standardni tipi so navedeni v spodnji tabeli, ostale velikosti vam lahko ponudimo glede na povpraševanje.

Pošljite povpraševanje

Izpolnite obrazec in nam kar najbolje opišite vaše želje in zahteve. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času. Obljubimo.

V primeru dodatnih vprašanj ali nejasnosti vas bomo kontaktirali po telefonu ali elektronski pošti.

Potrebujete pomoč?

moski-govori-po-telefonu

Z veseljem vam pomagamo...

Pokličite, pišite ali oddajte povpraševanje in naša izkušena ekipa vam bo pomagala do odgovora.