edit logo 2
Search
Close this search box.

PET plastični trak

PET povezovalne trakove (imenovani tudi super trakovi) odlikuje velika natezna moč in se zato uporabljajo kot alternativa jeklenim povezovalnim trakovom. So močnejši kot PP povezovalni trakovi in zato primerni za povezovanje srednje težkega blaga ali palet. Odlično prenašajo nenadne temperaturne spremembe, zaradi manjšega raztezka (v primerjavi s PP trakovi) zagotavljajo konstantno napetost povezanega tovora med manipulacijo.

Uporaba

Trak je mogoče uporabljati z ročnimi spenjalci, baterijskimi spenjalci ali na (pol)avtomatskih povezovalnih strojih. Pri ročnih spenjalcih se za fiksiranje traku uporabljajo sponke, medtem ko baterijski ali (pol)avtomatski stroji naredijo zvar, ki se smatra za kvalitetnejšo rešitev. Za lažjo uporabo in prevoz trakov uporabljamo odvijalce. Za zaščito blaga na robovih uporabljamo plastične vogalnike.

Dimenzije in lastnosti trakov

Širina:9, 12, 16, 19, 32 mm
Debelina:od 0,50 do 1,30 mm
Natezna trdnost:je zelo pomembna lastnost traku, saj pove kakšno silo trak prenese. Natezna trdnost je definirana s širino in debelino.
Notranji premer tulca:406 mm
Raztezanje:10 – 15%
Standardna barva:zelena
Tisk:mogoč je tribarvni tisk traku, s čimer bo vaše blago potovalo varneje, uporabite ga lahko tudi v reklamne ali informativne namene ter tako izboljšate renome vašega podjetja.
UV odpornost:velika
Delovna temperatura:od -18 do +75°C
Možnost reciklaže:100%
Za lažjo manipulacijo trakov priporočamo odvijalec na kolesih, ki preprečuje, da bi se vam trak razpeljal, poleg tega ima na vrhu priročno odlagalno posodico. Primeren je za notranje premere kolutov 200, 280 in 406 mm.

Pri uporabi povezovalnih trakov se velikokrat uporabljajo plastični vogalniki, ki razporedijo silo traku na večjo površino in s tem preprečujejo, da bi trak na robovih morebiti poškodoval izdelek.

Izvedbe:

  • 30mm – pakiranje po 2.000 kos
  • 50mm – pakiranje po 500 kos

PET trakovi so alternativa jeklenim trakovom in imajo pred njimi sledeče prednosti:

  • na meter so cenejši za okvirno 40% kot jekleni trak,
  • ne rjavijo,
  • rokovanje je varnejše,
  • dosegajo zelo visoke natezne trdnosti,
  • manj poškodovanih izdelkov.

Pošljite povpraševanje

Izpolnite obrazec in nam kar najbolje opišite vaše želje in zahteve. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času. Obljubimo.

V primeru dodatnih vprašanj ali nejasnosti vas bomo kontaktirali po telefonu ali elektronski pošti.

Potrebujete pomoč?

moski-govori-po-telefonu

Z veseljem vam pomagamo...

Pokličite, pišite ali oddajte povpraševanje in naša izkušena ekipa vam bo pomagala do odgovora.